Wanneer boek je het voordeligste vliegticket?

Wanneer boek je het voordeligste vliegticket?

Volgens de website Skyscanner boek je je tickets het best zeven weken voor vertrek als je bestemming Malaga of Tenerife is. Als je buiten Europa gaat zoals bijvoorbeeld naar New York of Bangkok, bestel je ze beter een half jaar op voorhand.

Volgens de Britse site Kayak zou het beter zijn om je lentetrip naar Barcelona vier maanden op voorhand te boeken. Als je in de herfst naar Catalonië wil gaan, boek je het best elf maanden voor afreis.

Exact tijdstip

Kayak gaat nog verder dan de periode alleen. Volgens hen speelt het uur van de boeking ook een cruciale rol. "In de herfst koop je best je ticket om 9u, in de lente boek je beter voor de middag."

De Britse site Momondo meldt dat je beter 53 dagen voor je vertrek kan boeken en dan nog liefst op een dinsdag. "Op dinsdag vertrekken is vaak goedkoper dan in het weekend of op maandag."

Ondanks de uiteenlopende tips, geven de verschillende sites toch een algemene tip. "Over het algemeen telt toch nog altijd de regel; hoe vroeger je boekt, hoe meer je bespaart."  Volgens de sites moet je ook zeker goed nakijken of er geen kampioenschap plaatsvindt, want dan kan de prijs enorm toenemen.