Waarom teenslippers nog gevaarlijker zijn dan hoge hakken

Waarom teenslippers nog gevaarlijker zijn dan hoge hakken

Met de zomer in aantocht, worden de teenslippers weer massaal uit de kast gehaald. Maar voor je je favoriete zomerschoeisel begint te dragen, denk je beter twee keer na. Zo veroorzaken flip flops niet alleen blaren tussen je tenen, maar zijn ze ook ronduit gevaarlijk. 

Experts waarschuwen dat slippers een groot gezondheidsrisico vormen voor je voeten. "Flip flops zijn gevaarlijk", beweert Tariq Khan, podoloog bij University College Hospital London. "Ze bieden totaal geen steun", zegt hij aan Daily Mail. Hierdoor ga je niet alleen onnatuurlijk bewegen, je gaat je tenen ook krullen om je schoeisel niet te verliezen. Dit kan leiden tot pijnlijke kuiten, overbelastingsletsels van voeten en enkels, en geïrriteerde scheenbenen. Zelfs je postuur en manier van wandelen kan veranderen, wat zorgt voor blessures aan je knieën en rug.

Dr. Khan waarschuwt ook voor ongevallen. Denk maar aan het stoten van je tenen of struikelen dankzij je onhandige schoenen.  En wat erger is, teenslippers zijn verantwoordelijk voor meer dan 1,4 miljoen (bijna-)ongelukken op de weg. Volgens onderzoek zijn teenslippers zelfs gevaarlijker dan hakken als je rijdt, omdat je moeilijker kunt remmen.

Wie tot slot een ganse zomer rondparadeert met slippers, moet ook niet verbaasd zijn als je voeten droog en eeltig zijn, en pijnlijke kloven hebben. Bovendien is het opletten geblazen. Teenslippers zijn immers een enorme magneet voor bacteriën en kunnen je opzadelen met een heleboel vervelende infecties.