Waarom je vaker ochtendseks moet hebben

Waarom je vaker ochtendseks moet hebben

Het vermindert stress

Het is wetenschappelijk bewezen dat je de dag meer ontspannen begint als je 's morgens even op of onder je lief te kruipt. Onderzoekers aan de University of Cincinnati hebben ontdekt dat ochtendseks je stressniveau gedurende zeven dagen opvallend verlaagt. Dat komt omdat je hersenen tijdens de beurt oxytocine aanmaken, een hormoon waar je kalmer van wordt.

Het schept intimiteit

Door met elkaar te vrijen wanneer je nog slaapoogjes en een bedkapsel hebt, geef je jezelf letterlijk bloot. Je partner is immers de enige die je zo te zien krijgt. Op die manier stel je je kwetsbaar op en wordt jullie band hechter.

Het doorbreekt de sleur

Het is normaal dat er na enkele jaren een sleur in je seksleven kruipt. Door eens op een ander moment de liefde te bedrijven, zorg je opnieuw voor spanning tussen de lakens.

Het werkt beter dan koffie

Kun je pas functioneren na een paar koppen koffie? Probeer dan eens een ochtendlijke vrijpartij. Door eens flink te rampetampen vullen je longen zich met zuurstof en jagen je hersenen endorfine en adrenaline door je lijf. Na afloop heb je een beter gevoel dan koffie je ooit kan geven.