Waarom deze foto van twee knuffelende vrouwen viraal gegaan is

Waarom deze foto van twee knuffelende vrouwen viraal gegaan is

De Braziliaanse man Nelson Felipe deelde de foto waarop twee knuffelende vrouwen en wat mensen in een metrostation in Brazilië te zien zijn. Vreemd genoeg ging de foto viraal en werd hij al duizenden keren gedeeld.

Waarom?

Wel, dat komt door de begeleidende tekst waarin Felipe onder andere vertelt dat hij voor Google in Brazilië werkt en eerder voor Facebook werkzaam was. Dit schreef Felipe bij de foto :

"Ik ben niet bevooroordeeld. Ik denk dat mensen moeten doen wat ze willen met hun leven. Maar ik vind het absurd dat ik gedwongen word om getuige te zijn van een scène als deze.

Wat mensen in hun privé doen, is slechts hun zaak, maar ja, wat ze op publieke plaatsen doen, baart mij zorgen.

En ik weiger om dit te zien als iets normaal. Ze ondermijnen sociale conventies en dat kan gevaarlijk zijn.

Wat als iemand erdoor getraumatiseerd raakt of erger nog, als iemand sterft. Wie is dan de schuldige? Wat doet dat met een kind als hij dit elke dag ziet.

Kinderen zullen denken dat het normaal is om op de metro te wachten op de gele lijn. Dus doe niet zoals die kerel op de achtergrond, maar volg het voorbeeld van de meisjes en ga achter de gele lijn staan. Stap alleen over de streep wanneer de trein gestopt is en de deuren open zijn."