VS raadt reizen naar Sri Lanka af

De Verenigde Staten raden hun burgers af om naar Sri Lanka te reizen vanwege het verhoogde risico op terreuraanslagen. In een advies verklaarde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ook dat het alle schoolgaande familieleden van Amerikaanse medewerkers opgedragen had om Sri Lanka te verlaten. Er werd eveneens groen licht gegeven voor het vrijwillige vertrek van niet-essentiële medewerkers en hun familie.

"Terreurgroeperingen plannen mogelijke aanslagen in Sri Lanka", klinkt het. Ze "kunnen toeslaan met weinig of geen waarschuwing" en daarbij "toeristische plaatsen, markten, winkelcentra, overheidsgebouwen, hotels, clubs, restaurants, religieuze gebouwen, parken, sport- en cultuurevenmenten, onderwijsinstellingen, luchthavens, ziekenhuizen en andere openbare plaatsen viseren", aldus het ministerie.

Op Sri Lanka vonden afgelopen zondag acht zelfmoordaanslagen plaats in kerken, hotels, een woningcomplex en een gastenverblijf. In totaal vielen er ruim 250 doden. De meeste ontploffingen gebeurden in de hoofdstad Colombo, maar ook in de steden Negombo en Batticaloa waren er doelwitten.

bron: Belga