Vrouwen regeren op VMA's met winst voor Billie Eilish, Taylor Swift en Ariana Grande

Vrouwen regeren op VMA's met winst voor Billie Eilish, Taylor Swift en Ariana Grande

De 26-jarige Ariana Grande schopte het tot artiest van het jaar, terwijl de 29-jarige Swift de prijs won voor video van het jaar voor het nummer 'You need to calm down'. Het 17-jarige fenomeen Billie Eilish werd bekroond als beste nieuwe artiest en push artiest van het jaar. Ze kreeg ook een prijs voor de beste editing voor de video van haar hit 'Bad guy'. Ze was niet aanwezig op de show omdat ze momenteel op tournee is in Rusland.

De Amerikaanse rapster Missy Elliott kreeg de Vanguard-award voor haar hele carrière. Verder vielen nog onder meer Lil Nas X en Billy Ray Cyrus (lied van het jaar voor 'Old town road'), Cardi B (beste hiphop voor 'Money') en Panic! At The Disco (beste rock voor 'High Hopes') in de prijzen.

Bijna-kus Shawn Mendes en Camila Cabello

Naar goede gewoonte gebeurden er ook enkele spraakmakende zaken op het evenement. Shawn Mendes en Camila Cabello kusten bijna, waardoor de geruchtenmolen over hun relatie weer op volle toeren ging draaien. De twee werden al geregeld kussend gespot, maar weigeren hun relatie officieel te bevestigen. Het bijna-kusmomentje zorgde dan ook voor heel wat reactie in de zaal. Dat het duo daarop gehoopt had, valt af te lezen van hun geniepige glimlach zodra de verstomming toeslaat.

Taylor Swift

Een van de grote winnaars, Taylor Swift, haalde na haar optreden in geen onduidelijke termen uit naar het Witte Huis. Ze liet optekenen te zullen blijven strijden voor gelijke rechten van alle burgers, ongeacht hun seksuele geaardheid. Ze haalde ook even subtiel uit naar Kanye West, die haar tien jaar geleden voor schut zette op het podium.

John Travolta beging dan weer een flater bij de zangeres, zij het niet opzettelijk. Taylor nam een drag queen die verkleed was als de ster mee op het podium, waarna John de award bijna aan de verkeerde Taylor gaf. De drag queen kon er alvast om lachen.

De MTV Video Music Awards worden sinds 1984 uitgereikt. Fans kunnen online voor hun favoriet stemmen.