Vrouw heeft liever goede klusser dan rijke vent

Vrouw heeft liever goede klusser dan rijke vent

Maar liefst 88% wil dat haar partner een hamer en schroevendraaier kan hanteren zonder al teveel problemen. En als hij dan niet zo goed kan koken, dan vindt 48% van de vrouwen dat geen probleem. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.022 Nederlandse vrouwen van boven de 18 met een huur- of koopwoning.

De Nederlandse vrouw heeft blijkbaar graag dat de partner een beetje handig is. "Let als klusser echter goed op dat er geen misbruik van je wordt gemaakt", zegt Ibrahim Agdere van Offerteadviseur, het bedrijf dat het onderzoek liet doen. "Een keer een lampje ophangen of een muurtje witten, dat kan nog wel. Het moet echter niet zo zijn dat je in het weekend, bij ieder familielid een ander klusje hebt."

Kluskennis voor echte mannen

Niet alleen het kunnen omgaan met een boor is een vereiste, ook de kluskennis moet een beetje op orde zijn. Een derde van de ondervraagde vrouwen stelt zelfs dat een 'echte man' kan klussen. Helaas voor deze dames is niet elke man zo: één op de vijf mannen heeft de kennis namelijk niet. De partners van deze heren geven aan dat hun vent twee linkerhanden heeft.

Weinig geklust

De jonge garde kan nog wel een lesje plinten leggen en deuren opschuren gebruiken: onder de dertig wordt er weinig geklust. De mannen die wél fanatiek zijn, zijn soms iets te fanatiek. Zo zegt 43% van de Nederlandse mannen weleens een klus, zonder goede reden veel later afgerond te hebben dan nodig was.