Vrouw brengt boek na 67 jaar terug

Vrouw brengt boek na 67 jaar terug

In 1948 ontleende het Nieuw-Zeelandse meisje ‘Myths and Legends of Maoriland' van een bibliotheek in Auckland. Je zou denken dat het boek van auteur A.W. Reed niet vlot leest, want de vrouw bracht het oeuvre pas 67 jaar later - 24.605 dagen om exact te zijn - terug.

“De vrouw vertelde me dat ze het boek had geleend als kind en dat ze al jaren van plan was om het terug te brengen”, getuigt bibliothecaris Zoe Cornelius. “Ze was een beetje beschaamd, maar ik was blij toen ze vertelde dat ze het boek in al die jaren vele malen gelezen had. Het was dus al die tijd in goede handen geweest.”

De bibliotheek vraagt normaal voor een te laat ingeleverd boek één Nieuw-Zeelandse dollar boete per dag. Omgerekend zou dat 24.605 dollar zijn, wat overeenkomt met zo'n 15.000 euro. Die regel geldt echter niet voor kinderen en vermits de dame nog een jonge koter was toen ze het boek ontleende, is er van een boete geen sprake.

Het boek zal niet opnieuw in de rekken worden geplaatst, maar het is nog niet duidelijk wat er wel mee zal gebeuren.

Our library book returned 68 years late is going around the world! Here it is in @guardian! https://t.co/uL2Gzv8JFo pic.twitter.com/BddRN9kffN

— Auckland Libraries (@Auckland_Libs) 29 april 2016

Foto Twitter