Vrouw belt noodnummer wegens niet genoeg kaas op pizza

Vrouw belt noodnummer wegens niet genoeg kaas op pizza

De nooddienst op het Canadese eiland Newfoundland heeft onlangs wel een zeer bizar telefoontje ontvangen. Een vrouw belde met de klacht dat er niet genoeg kaas op haar pizza lag.

"Deze persoon had een probleem met het bedrijf waar ze de pizza had gekocht. Er was blijkbaar niet genoeg kaas en had de zaak daarop aangesproken. Blijkbaar beviel het antwoord dat ze daar kreeg haar niet. Ik ben niet zeker of ze dacht dat we acties zouden ondernemen of wat de exacte situatie juist was", maar natuurlijk hebben we haar aangeraden om met de manager van de pizzazaak te praten en niet met de politie", verklaarde agent Geoff Higdon aan Yahoo Canada.

Higdon voegde toe dat een technicus het telefoontje omschreef als "DE oproep, dat ene telefoontje dat je altijd bijblijft omdat het zo bizar is." Maar volgens de agent is er sowieso geen gebrek vreemde vragen. Het is blijkbaar er niet ongebruikelijk dat de politie wordt opgebeld om meningen te ventileren. Soms ontvangen ze zelfs bellers die eigenlijk willen deelnemen aan een radiowedstrijd.

"Vaak kunnen we de mensen helpen, door hen bijvoorbeeld door te sturen naar de juiste persoon. In sommige gevallen is de oproep echter totaal ongepast, zoals in dit geval", besluit Higdon.

"Sir, please do not call police to complain that your pizza did not have enough cheese on it." <--- legit ? ...Tales from our 'Comm Center.'

— RNC (Police) (@RNC_PoliceNL) 17 juni 2016

Foto Pixabay