Vroegere campagneleider Trump zegt dat Obama's Witte Huis gesprekken Sessions afluisterde

Vroegere campagneleider Trump zegt dat Obama's Witte Huis gesprekken Sessions afluisterde

Toen de Democraat Barack Obama nog in het Witte Huis was, heeft die gesprekken van de huidige minister van Justitie en toenmalige senator Jeff Sessions afgeluisterd. Dit zegt volgens de conservatieve nieuwszender Fox Corey Lewandowski, de vroegere campagneleider van huidig president Donald Trump. "Wat wij van de vorige regering hebben geleerd, is dat zij tijd hebben uitgetrokken om te luisteren naar gesprekken van de toenmalige senator Jeff Sessions en de Russische ambassadeur Sergej Kisljak toen hij in zijn kantoor in de Senaat was", zo citeerde Fox Lewandowski. "Indien dat zou zijn gebeurd - wat vermoedelijk is gebeurd - welke andere gesprekken zouden zij hebben afgeluisterd".

Lewandowski zegt dat de regering-Obama afwist van de twee gesprekken die Sessions met de diplomaat had en noemde het afluisteren, indien dit het geval was, "zorgwekkend" en "storend".

Hij legde meteen de band naar de tweet waarin de Republikeinse president Donald Trump Obama gisteren ervan heeft beschuldigd hem te hebben afgeluisterd in de Trump Tower in de weken voor de verkiezingen van 8 november.

Via zijn woordvoerder Kevin Lewis heeft Obama die beschuldiging van de hand gewezen.

bron: Belga