Vrijpartij voor octopussen afgelast uit vrees voor kannibalisme

Vrijpartij voor octopussen afgelast uit vrees voor kannibalisme

Kong is een reuzenkraak die een slordige 32 kilogram weegt. De wijfjes in het aquarium zijn met een gewicht tussen 14 en 18 kilogram veel te klein voor Kong, wat het risico met zich meebrengt dat Kong zijn partner verwart met een hapje. Bovendien zijn de kleine exemplaren misschien niet eens geslachtsrijp.

"We hebben nooit een reuzenkraak gezien die klaar was om te paren en minder dan 16 kilogram woog", bevestigt Tim Carpenter, de curator van het aquarium, aan crosscut.com. "Met exemplaren die lichter zijn, proberen we het zelfs niet."

In plaats van het gezelschap van een vrouwelijke inktvis, kreeg Kong bezoek van een duiker. Het romantische evenement ruimde plaats voor een leerrijk moment voor bezoekers, die de kans kregen om de reuzenkraak van dichtbij te aanschouwen.

De voortplanting van de reuzenkraak luidt meestal ook hun dood in. Mannetjes gaan meestal op het einde van hun levensloop op zoek naar een partner en komen zo meer in open water, waar ze meer kans lopen om als prooi te eindigen. De wijfjes blijven op hun beurt zes maanden lang voor de eitjes zorgen, zonder te eten. Wanneer de eieren uitkomen, overlijdt het vrouwtje.

De leeftijd van Kong is niet geweten, maar ondertussen is hij terug vrijgelaten in het wild. Hopelijk heeft hij daar meer succes in de liefde.

https://www.facebook.com/Aquarium.Seattle/posts/10153955057892558