Vreemde weldoener geeft portefeuille slechts deels terug

Vreemde weldoener geeft portefeuille slechts deels terug

Een week geleden raakte Reilly Flaherty zijn portefeuille kwijt na een concert. Hij keerde terug op zijn stappen maar moest de zoektocht uiteindelijk staken zonder resultaten. De New Yorker legde zich erbij neer, maar hoopte stiekem dat iemand zijn geldbuidel nog zou terugbrengen.

Die wens ging uiteindelijk deels in vervulling. Een week later vond hij zijn rijbewijs en kredietkaarten terug in de brievenbus met een bijzonder vreemd briefje.

thanks.. I think?

Een foto die is geplaatst door reilly flaherty (@reillyflaherty) op

"Beste Reilly Flaherty, ik vond jouw portefeuille en je adres stond op je rijbewijs dus hier zijn je kredietkaarten en andere belangrijke spullen. Het geld heb ik bijgehouden omdat ik wiet nodig had. De metrokaart is nu voor mij omdat een ritje tegenwoordig 2,75 dollar kost en de portefeuille eigen ik me ook toe omdat die best cool is. Geniet van je dag. Toedeloe, anoniempje", luidt het briefje.

Flaherty is niet onder de indruk van de bizarre mengeling van aardigheid en eigenbelang. De belangrijkste kaarten had hij al opnieuw aangevraagd, dus de 'goede' daad was behoorlijk nutteloos.

In een reactie aan Mashable, die hij ook op Instagram plaatste, vergelijkt hij de daad met tv-serie 'Breaking Bad'. Methamfetamine ruimt echter plaats voor gestolen rittenkaarten en lederwaren. "Deze persoon is de Walter White van portefeuilles terugbrengen. Het begint met de beste bedoelingen, maar na een tijdje besef je dat hij een schurk is die teert op betaalkaarten voor de metro en tramritten terwijl hij high is", aldus Flaherty.