Voorstelling Telenet Baloise Lions - Quinten Hermans wil stap vooruit zetten

Voorstelling Telenet Baloise Lions - Quinten Hermans wil stap vooruit zetten

De 24-jarige Quinten Hermans wil zich komend seizoen nog meer profileren en opnieuw een stap vooruit zetten. Hij ambieert alvast een plaats in de top vijf van de UCI-ranking. "Het is moeilijk om nu te zeggen of ik goed ga zijn in de eerste veldrit van het seizoen, maar mijn gevoel zegt van wel", verklaarde Hermans zaterdag op de teamvoorstelling van Telenet Baloise Lions. "Vorig jaar had ik wel die uitschieter in de Ronde van Wallonië. Die had ik nu niet. Erger nog, ik werd dit jaar ziek in diezelfde rittenkoers. Daardoor bleven de resultaten ook uit. In de Flèche du Sud (drie ritzeges en eindzege) was het dan wel weer prijs."

"De tijd dat ik vijf procent beter werd elk jaar is voorbij. Het is hier en daar nog een procentje, maar mij hoor je niet klagen. Ik denk dat ik nu in het groepje zit waarin Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck en dergelijke zitten. Zo kan ik meegaan tot het einde, waar ik voorheen in de slotronde of net daarvoor moest afhaken. Het komt erop neer een hele winter goed te zijn, al zijn er wel twee periodes. De eerste volgt nu al tot oktober en dan zijn er de maanden december en januari waar de kampioenschappen in liggen."

"Ik blijf volop crosser, ook al is er interesse van enkele wegploegen. Ik wil de komende twee seizoenen me nog volledig toeleggen op het veldrijden. Ik heb trouwens meer voeling met de Ardense koersen. Zeker met mijn lichaamsbouw."

"Mij contract bij Telenet Baloise Lions loopt op 31 december af. Waar mijn toekomst daarna ligt, kan ik nog niet meedelen. Ik wil me wel nog meermaals tonen in het shirt van mijn huidige ploeg."

.

bron: Belga