Voorouder van Tyrannosaurus Rex was een gigantische kannibaal

Voorouder van Tyrannosaurus Rex was een gigantische kannibaal

Wetenschappers hebben ontdekt dat de Daspletosaurus kannibalistisch gedrag vertoonde. Ze vochten met elkaar en joegen op hun soortgenoten voor voedsel. Dat bleek uit de analyse van een fossiel. Het fossiel vertoonde tekenen van intense en brute gevechten tijdens zijn leven en dat na zijn dood haar kaak werd opgegeten door een andere dinosaurus van zijn soort.

De onderzoekers vermoeden al jaren dat de dinosaurus die bij de tyrannosausus familie hoort,  een kannibaal was, maar uit de analyse van het fossiel blijkt voor het eerst dat dat ook werkelijk zo was én dat de dinosaurus een soort rituele strijd hield met zijn soortgenoten.

De Daspletosaurus was een fel roofdier dat tussen 77 en 74 miljoen jaar geleden leefde in Noord-Amerika. Dat is 10 miljoen jaar voor de Tyrannosaurus Rex ontstond. Verder is er niet veel bekend over zijn leefgewoonten.

Het fossiel dat bestudeerd werd, was een jonge dinosaurus toen hij stierf. Hij zou ongeveer 6 meter groot zijn geweest en 500 kilo hebben gewogen. Een volwassen exemplaar zou 4 ton hebben gewogen en negen meter lang zijn geweest.