Voormalig Rode Duivel Marc Baecke (60) overleden

Voormalig Rode Duivel Marc Baecke (60) overleden

Voormalig Rode Duivel Marc Baecke is zaterdag na een slepende ziekte op 60-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond op Twitter. De linksachter verzamelde van 1977 tot 1984 32 selecties en 15 caps voor het nationale elftal en was er bij op het WK 1982 in Spanje en het EK 1984 in Frankrijk. Baecke verdedigde vrijwel zijn hele carrière de kleuren van SK Beveren (1976-1986), waarmee hij tweemaal landskampioen werd (1979, 1984) en twee keer de Beker van België veroverde (1978, 1983). In 1986 verkaste hij naar KV Kortrijk, waar hij twee jaar later zijn spelersloopbaan afsloot. Op het WK 1982 speelde Baecke de vier wedstrijden van de Duivels en schreef hij mee geschiedenis door in de met 1-0 gewonnen openingsmatch tegen titelverdediger Argentinië Diego Maradona in bedwang te helpen houden. Op het EK in Frankrijk bleef hij drie wedstrijden op de bank.

Baecke speelde meer dan 300 wedstrijden in de Belgische eerste klasse. In tegenstelling tot teamgenoten bij Beveren als Jean-Marie Pfaff, Wim Hofkens en Filip De Wilde, slaagde Baecke er niet in om een stapje hogerop te zetten. "Ik heb niet alles uit mijn carrière gehaald. Ik was een bon vivant, dronk graag een pintje en rookte graag een sigaretje", vertelde hij daar vorig jaar over in het VRT-programma "De Kleedkamer".

De laatste jaren van zijn leven kreeg Baecke het hard te verduren. Drie jaar terug verloor hij zijn linkerbeen na een door een onschuldige wonde veroorzaakte infectie. Begin vorig jaar kreeg Baecke het overlijden van zijn vrouw te verwerken.

.

bron: Belga