Voormalig Gouden Bal Kaka hangt schoenen aan de haak

Voormalig Gouden Bal Kaka hangt schoenen aan de haak

De Braziliaanse middenvelder Kaka zet op 35-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. "Ik bereid me voor op een nieuwe rol in het voetbal, niet langer als profspeler maar als een schakel tussen het veld en de club, zoals een manager of een sportief directeur", vertelde hij aan tv-zender Globo. Kaka bevestigde dat hij een voorstel van zijn ex-club AC Milan op zak heeft maar nog geen beslissing heeft genomen.

De aanvallende middenvelder begon zijn loopbaan in 2001 bij Sao Paulo. Hij speelde vervolgens voor AC Milan, Real Madrid en Orlando. De Braziliaan kreeg in 2007 de Gouden Bal, voor Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Dat jaar won hij met Milan de Champions League en het WK voor clubs. Op zijn erelijst prijken ook onder meer een Italiaanse titel en een Spaanse titel en beker.

Met Brazilië werd Kaka in 2002 wereldkampioen. Hij droeg het shirt van de Goddelijke Kanaries in 92 wedstrijden en maakte daarin 29 doelpunten.

Kaka, een toegewijd christen, plaatste voor zijn afscheid een bericht op Twitter. "Vader, het is veel meer geweest dan ik ooit had kunnen denken. Bedankt! Ik ben nu klaar voor de volgende reis. In Jezus' naam, amen."

bron: Belga