Voorbeeldige chauffeurs krijgen goedkope verzekering

Voorbeeldige chauffeurs krijgen goedkope verzekering

Deze verzekering zou ten vroegste tegen 2017 op de markt komen, maar eerst is er nog heel wat onderzoek nodig. De maatschappij is momenteel nog op zoek naar 5.000 chauffeurs met jaarlijks meer dan 10.000 kilometer op de teller. Het rijgedrag van deze chauffeurs zal een jaar lang gemonitord worden via de Caro-app, die de volgende vijf parameters zorgvuldig bijhoudt: optrekken, remmen, bochtenwerk, het respecteren van snelheidsbeperkingen en het telefoongebruik tijdens het rijden. Op basis van die metingen geeft de app coaching en gepersonaliseerde tips die de rijvaardigheden van de chauffeur moeten verbeteren.

Na een jaar zullen de Universiteit van Gent, DrivOlution en Sentiance samen de 50 miljoen verzamelde data analyseren om te kijken waar ze correlaties kunnen vinden. Die analyse zal de basis vormen voor de ontwikkeling van de nieuwe autoverzekering van Corona Direct. «De gemiddelde basisverzekeringspremie bedraagt nu gemiddeld 400 euro, de hoogste 1.500 euro en de laagste ongeveer 200 tot 250 euro. Onze minimum- en maximumprijzen zullen daar ergens tussen liggen. Zo zal iedereen verzekerbaar blijven, maar zal het exacte bedrag eerlijker zijn», vertelt Philippe Neyt, commercieel directeur van Corona Direct.

Chauffeurs die vrezen voor extra boetes kunnen op hun beide oren slapen. De verzamelde data worden ganonimiseerd en zullen niet aan de politie bezorgd worden. Het is de eerste keer dat er zo'n grootschalig onderzoek gebeurt naar verzekeringspremies op maat.