Voetbalster mag niet naar finale omdat ze op jongetje lijkt

Voetbalster mag niet naar finale omdat ze op jongetje lijkt

De 8-jarige Mili Hernandez is een van de beste speelsters van de 11-jarigen bij Omaha Azzuri Cachorros in Nebraska. Vorige zondag wist ze zich met haar ploeg te plaatsen voor de finales van het Springfield Soccer Club-tornooi.

Het meisje kreeg achteraf het spijtige nieuws te horen dat zij en haar teamgenootjes gediskwalificeerd werden. De reden: de organisatoren geloofden niet dat Mili een meisje was. Haar ouders probeerden nog in te gaan tegen de beslissing door verzekerings-en identiteitspapieren te laten zien, maar toch veranderde de organisatie niet van mening.

Verontschuldiging

"Het is niet omdat ik kort haar heb en op een jongen lijk, dat ik ook een jongen ben", zei Mili aan een lokale televisiezender. "Dat is echt geen reden om de hele ploeg uit het tornooi te zetten." Papa Gerardo Hernandez vertelde hoe zijn dochtertje begon te wenen zodra de organisatie hen het nieuws meedeelde. "Ze heeft al zoveel tornooien gespeeld en er is nog nooit iets dergelijks gebeurd. Ik wil niemand tegen de borst stuiten, maar zo behandel je niemand", zegt Gerardo aan The Washington Post.

Ondertussen bood de organisatie haar excuses aan. "We geven toe dat onze kernwaarden gewoonweg niet aanwezig waren afgelopen weekend. We willen ons dan ook verontschuldigen bij het meisje, haar familie en haar club voor dit spijtige misverstand", klinkt het.

8-yr-old Mili Hernandez was kicked out of a soccer tournament bc she was mistaken for a boy.

Soccer legend @AbbyWambach had her back: pic.twitter.com/DMqvu1BDQW

— Fusion (@Fusion) June 7, 2017