"Voetbalbond leed onder samenwerking met Koen De Brabander"

"Voetbalbond leed onder samenwerking met Koen De Brabander"

Vijftien maanden na zijn aanstelling als secretaris-generaal bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legt Koen De Brabander zijn functie neer. "Er was een algemeen misnoegen over de samenwerking met De Brabander", verklaarde Gilbert Timmermans, die in de raad van bestuur en het Uitvoerend Comité van de KBVB zetelt. De basis voor het misnoegen lag bij het ontslag van Emmanuelle Puttaert, die al 28 jaar in dienst was bij de KBVB, en Michael Simeon, die De Brabander zelf had aangesteld als opvolger van Bob Madou. "Bovendien werkte De Brabander alleen en zette hij zijn eigenzinnige ideeën door", aldus Timmermans, voorzitter van Voetbal Vlaanderen.

"Daardoor was zijn positie onhoudbaar geworden. Heel de voetbalbond leed eronder. Zo kon het niet verder. Woensdag besliste de raad van bestuur om de samenwerking met De Brabander stop te zetten", legt Timmermans aan Belga uit. "Die beslissing kon niet meteen aan de secretaris-generaal bekendgemaakt worden, omdat De Brabander in Zwitserland bij de UEFA was. Daarom was er vandaag een onderhoud gepland met hem en bondsvoorzitter Gérard Linard. Op het einde van dat gesprek heeft De Brabander zelf zijn ontslag aangeboden."

De raad van bestuur moet nog bepalen via welke procedure de opvolger van De Brabander gekozen wordt. "In eerste instantie zal Linard zijn voorzitterschap met de functie van CEO combineren. Dat heeft hij in het verleden nog al gedaan. We moeten nog bepalen of we de nieuwe secretaris-generaal extern of intern gaan halen. Ook is het nog niet zeker of we opnieuw een headhuntersbureau inschakelen", zei Timmermans.

Koen De Brabander was nog maar sinds 1 november 2016 in dienst als CEO van de bond. Destijds kwam hij na een lange selectieprocedure via Hudson uit de bus als de opvolger van de ontslagen Steven Martens.

bron: Belga