Vlaanderen is steeds beter bekend bij toeristen

Vlaanderen is steeds beter bekend bij toeristen

Als je door de ogen van buitenlanders naar Vlaanderen zou kijken, dan zou je eerst en vooral erfgoed, natuur en mooie landschappen zien. Uit een enquête van Toerisme Vlaanderen bij 13.000 mensen die recent een reis planden, kwamen die kenmerken van onze regio als het meest bekend naar voren. Daarna volgen chocolade en pralines, voedsel, bier en architectuur.

De algemene tendens is dat Vlaanderen steeds bekender wordt over de landsgrenzen heen. Bijna driekwart van de bevraagden wist af van het bestaan van de regio. Dat is een gevoelige verbetering in vergelijking met een gelijkaardig onderzoek uit 2013, toen 68% Vlaanderen kende.

Amerikanen kennen ons niet

Het zijn vooral de kunststeden Brussel (90%), Brugge (76%), Antwerpen (74%) en Gent (61%) die bij de buitenlandse toerist een belletje doen rinkelen. De buurlanden zijn al erg vertrouwd met Vlaanderen, maar van de bevraagde Japanners (33%) en Amerikanen (40%) kent slechts een minderheid onze regio.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) onthoudt vooral dat Vlaanderen nog veel potentieel heeft dat nog niet verzilverd is, zeker voor mensen die op zoek zijn naar erfgoed en goed eten en drinken. Het komt er volgens hem op aan de troeven beter uit te spelen op het wereldtoneel.