Vlaamse regering en actiegroepen gaan samen overkapping Antwerpse Ring bestuderen

Vlaamse regering en actiegroepen gaan samen overkapping Antwerpse Ring bestuderen

De Vlaamse regering, de stad Antwerpen, de actiegroepen en de overkappingsintendant gaan samenwerken om een overkapping van de zuidelijke Antwerpse Ring te bestuderen. Opvallend is dat daartoe ook de 'Hollandse knoop' wordt gerekend, het enorme op- en afrittencomplex aan het Sportpaleis. Een nieuw referendum lijkt van de baan. De partijen geven zich zes maanden de tijd om te onderzoeken hoe een overkapping van de zuidelijke Ring kan worden gerealiseerd. Het gaat om het gedeelte van de Kennedytunnel tot en met de 'Hollandse knoop' aan het Sportpaleis, het breedste stuk van de Ring. Die knoop wordt herdoopt in 'Deurnse tuin', in een verwijzing naar de grote groenruimte die mogelijk wordt.

De overheid trekt met deze stap de Antwerpse actiegroepen nadrukkelijk mee in het bad. "Dit is formidabel, de start van een echte dialoog", geeft Peter Vermeulen van Ringland aan. "Het is onze overtuiging dat dit een belangrijke eerste stap is, een beperkte bijsturing van beslist beleid kan wat ons betreft een stroomversnelling in het dossier betekenen."

De bouwvergunningen worden wel zoals gepland ingediend, te beginnen met die voor Linkeroever in de loop van de komende weken. De kans dat die indiening de actiegroepen tot de opstart van een nieuw referendum beweegt, lijkt vandaag echter aanzienlijk gedaald. "We gaan pas in de loop van de komende week overleggen, maar ik denk dat de toon misschien wel duidelijk is", besluit Vermeulen van Ringland.

bron: Belga