Vlaamse hond vergiftigd op Britse hondenshow Crufts

Vlaamse hond vergiftigd op Britse hondenshow Crufts

Een hond uit Tongeren werd dood teruggevonden nadat hij had deelgenomen aan de Britse hondenshow Crufts. Uit de autopsie werd duidelijk dat de Ierse setter vergiftigd was. De politie onderzoekt de zaak.

De drie jaar oude Jagger nam donderdag deel aan de jaarlijkse hondenshow in Birmingham. Hij won de zilveren medaille in zijn categorie. Toen de hond vrijdag aankwam in België zakte hij ineen, de dierenarts kwam te laat. Tijdens de autopsie werd duidelijk dat de hond vergiftigde brokken rund had gegeten. ' We zijn een geliefd familielid en de beste vriend van onze zoon kwijt', aldus de eigenaars Aleksandra en Willem Lauwers.

Volgens hondenfokker Millington-Bott had Jagger, ook wel bekend onder zijn artiestenaam Thendara Satisfaction, genoeg vergif in zijn systeem om een paard te vermoorden. De Belgische politie werd gewaarschuwd maar de fokker van de Ierse setter wil ook de Midland Politie in Groot-Brittannië contacteren.

'Ik snap niet waarom iemand dit doet', aldus de fokker Millington-Bott. 'Ik zit nu al dertig jaar in het vak en ik zou niet kunnen geloven dat een hondenfokker dit zou doen. We doen dit allemaal omdat we van honden houden. Als je me haat omdat ik succesvol ben, gooi dan een steen door het raam. Waarom moet je een hond erbij betrekken?'

Volgens de organisatoren van Crufts is er nog nooit zo'n incident geweest. De competitie bestaat al sinds 1891. Ze beloven de politie in al het mogelijke te helpen.