Vlaams Belang voert actie tegen islambeurs in Antwerp Expo

Vlaams Belang voert actie tegen islambeurs in Antwerp Expo

Een vijftigtal militanten van Vlaams Belang heeft zaterdag actie gevoerd aan Antwerp Expo, waar dit weekend de jaarlijkse Medina Expo plaatsvindt. Vooral de lezing van de Nederlandse islamdocent Saoed Khadje vindt de partij niet kunnen. De Antwerpse afdeling van Vlaams Belang had burgemeester Bart De Wever (N-VA) gevraagd om de lezing te verbieden. Khadje richtte het Dar-al-'Ilm Instituut voor Islamstudies op in Nederland en dat heeft volgens het Vlaams Belang banden met radicale sprekers en het Saoedische regime. De partij meent dat Khadje een radicale moslim is die als einddoel "de islamisering van onze samenleving" heeft.

"Dit soort predikers moet geweerd worden, want ze zijn een sluipend gif. Jonge moslims die komen luisteren, krijgen maar één ding te horen: integreer niet, wees een goede moslim en keer je af van de Westerse samenleving", zei Antwerps gemeenteraadslid Sam Van Rooy.

Ook Antwerps VB-fractieleider Filip Dewinter sprak de militanten toe. Hij noemde de Medina Expo een "apartheidsbeurs", die integratie tegenwerkt en waar segregatie bepleit wordt. Onder de toehoorders bevond zich ook Vlaams parlementslid Anke Van dermeersch.

De politie hield tijdens de actie een oogje in het zeil. Na een uur van protest voeren en een stevige plensbui werd de actie stop gezet. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

bron: Belga