Vlaams Belang start campagnetour met Antwerpse kandidaten

Vlaams Belang start campagnetour met Antwerpse kandidaten

Vlaams Belang heeft vandaag de laatste rechte lijn van haar Antwerpse verkiezingscampagne afgetrapt met de start van de mobiele radio-uitzending "Studio Antwerpen" en de presentatie van al haar kandidaten op de Antwerpse lijsten voor de Kamer en het Vlaams Parlement. De "immigratiestop" is het voornaamste programmapunt voor de extreemrechtse partij, herhaalde Vlaams lijsttrekker Filip Dewinter. "Antwerpen mag geen eiland worden dat door de rest van de provincie wordt uitgespuwd vanwege alle problemen die er zijn en de vele centen die nodig zijn om ze aan te pakken", zei hij. Dewinter wordt op de Vlaamse lijst gevolgd door Vlaams parlementslid Anke Van dermeersch en Bart Claes, nationaal voorzitter van Vlaams Belang Jongeren. Op plaats vier prijkt Antwerps gemeenteraadslid Sam Van Rooy en op vijf Bornems gemeenteraadslid Wim Verheyden. Andere bekende namen op de lijst zijn voormalig partijvoorzitter Bruno Valkeniers (lijstduwer) en Jan Penris (duwer van de opvolgers), het Kamerlid dat zich onlangs tijdelijk uit de politiek terugtrok om zich te laten behandelen tegen een alcoholverslaving.

De Kamerlijst wordt getrokken door nationaal partijvoorzitter Tom Van Grieken, voor Ellen Samyn, assistente van Gerolf Annemans in het Europees Parlement en tot voor kort OCMW-raadslid in Brasschaat. De derde plaats is voor Reccino Van Lommel, VB-fractieleider in de gemeenteraad van Turnhout. Op vier en vijf staan respectievelijk Hans Verreyt uit Boom en Catherine François uit Mechelen. Lijstduwer is Marijke Dillen, dochter van partijstichter Karel Dillen, en Veroniek Dewinter, dochter van Filip, duwt de opvolgerslijst.

Van Grieken blikte ook al even vooruit op de kiesstrijd. "Een stem voor N-VA is er eigenlijk één voor de sp.a, dat hebben we in Antwerpen onlangs nog gezien", zei hij. "N-VA zal bovendien slechts een rechts beleid voeren als er ook een sterk Vlaams Belang over waakt."

bron: Belga