Vijfde dodelijk slachtoffer nadat auto vrijdag inreed op menigte in Melbourne

Vijfde dodelijk slachtoffer nadat auto vrijdag inreed op menigte in Melbourne

Na het incident van vrijdag in de Australische stad Melbourne waarbij een wagen inreed op de menigte in een winkelstraat, is een vijfde slachtoffer overleden. Het gaat om een baby van drie maanden, aldus de Australische media op gezag van de politie van de staat Victoria. De vijf dodelijke slachtoffers zijn een jongetje van 3 maanden, een meisje van 10 jaar, twee mannen van 25 en 33 en een vrouw van 32. In het ziekenhuis liggen nog 37 gewonden, van wie er 4 nog steeds in kritieke toestand zijn.

Een 26-jarige man was vrijdag opzettelijk ingereden op voetgangers in de Bourke Street Mall, de belangrijkste winkelstraat in het centrum van Melbourne. De dader kon snel worden opgepakt. Volgens de politie is het incident niet terreurgerelateerd.

Volgens Ashton zou de verdachte in het verleden al met psychische problemen hebben gekampt. De politie gelooft ook dat het incident gelinkt is aan een steekpartij die eerder die ochtend plaatsvond.

De Australische premier Malcolm Turnbull, die de aanval vrijdag een "wrede, choquerende, criminele aanval" noemde, zal zondagmiddag in Melbourne een bloemenkrans neerleggen voor de slachtoffers, aldus een journaliste van ABC News.

bron: Belga