Vijf weekendtips om de lente goed in te zetten

Vijf weekendtips om de lente goed in te zetten

SX

23/9

De Kortrijkse band SX liet eind vorig jaar haar nieuwste album los op het universum, en komt haar nieuwe werk dit weekend ook voorstellen in de Gentse Handelsbeurs en op 10 mei in de Brusselse AB. Eros, de derde plaat van Stephanie Callebaut en Benjamin Desmet, is stevig, elektronisch en bezwerend: in de Griekse mythologie is Eros dan ook de personificatie van de allesomvattende liefde die het universum bij elkaar houdt. En als je het daar niet warm van krijgt, dan ongetwijfeld wel van de prachtige nummers.

© Gus & Stella

handelsbeurs.be

Hotel Solaire

nog t.e.m. 9/6

Hotel Solaire, nog tot juni te bezoeken in het FOMU in Antwerpen, is de eerste solotentoonstelling van de Franse fotograaf Sébastien Reuzé. Licht en kleur staan centraal in het werk van Reuzé. Maandenlang maakte hij opnamen in verlaten stukken van de woestijn: in de resulterende beelden neemt de fotograaf je mee in zijn fictieve wereld via de warme gloed van de alomtegenwoordige zon. Een uitstekende remedie tegen een acuut tekort aan vitamine D.

Catherine Bastide

fotomuseum.be

Digitale Lente

22/3 - 24/3

Dit weekend begint in Brussel alvast de lente - of toch de digitale lente. In Kanal - Centre Pompidou word je een heel weekend ondergedompeld in de toekomst:  tijdens de openingsshow, bijvoorbeeld, wanneer het Brussels Philharmonics muziek speelt die  gecomponeerd én gedirigeerd is door artificiële intelligentie. Daarnaast kan je holografische hersengolven waarnemen, een virtuele wereldreis maken, een concert zonder muzikant bijwonen, een 3D-printer bedienen en nog heel wat andere technologische snufjes uitproberen. Want de toekomst, die is digitaal.

digitalelente.brussels

Out the Frame

23/3

Het eendaagse hiphopfestival Out the Frame kleurt vrolijk buiten de lijntjes van de reguliere hiphop en rijkt de hand naar indie, elektronica, spoken word en R&B. De Gentse Vooruit wordt het decor voor een mengelmoes aan stijlen: ontdek de avontuurlijke nieuwe projecten van gevestigde waarden, leer alvast de hiphop-headliners van morgen kennen en verken het immer uitdijende universum van het genre. Op de line-up prijken onder andere Charlotte Adigéry, DVTCH NORRIS, Martha Da'ro en Lafawndah.

Charlotte Adigéry

vooruit.be

The Wetsuitman

22/3 - 23/3

In 2015 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. Niemand kan uitvissen wie het lijk is, tot ook in Nederland een skelet in een wetsuit gevonden wordt. The Wetsuitman vertelt het waargebeurde verhaal van twee jongeren die besluiten van het vluchtelingenkamp in Calais naar Engeland te zwemmen. Theatermaker Freek Mariën vertaalt het verhaal in een toneelstuk bestaande uit vier aktes, elk in een ander genre, en zo speelt hij met de verwachtingen, vooroordelen en veronderstellingen van het publiek en de acteurs.

Yuri Van der Hoeven

destudio.com