Vijf tips voor een onvergetelijk weekend

Nog drie uur en de klok slaat alweer weekend. Ben je klaar voor een waanzinnige tweedaagse? Hieronder vind je alvast enkele tips.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Isolde

1/11

BELGA PHOTO JAMES ARTHUR GEKIERE

Gent - Isolde Lasoen (foto) is al een hele tijd uit de schaduw gestapt van de 'sterke mannen' die haar omringen. De drumster van Daan zong al langer de backings mee maar kreeg zin om wat meer op de voorgrond te treden en verzamelde een groep 'bennen' rondom zich - muzikanten die toevallig allemaal 'Ben' heten. Isolde et les Bens was geboren. Het bleek de perfecte springplank naar eigen werk, en dus componeerde Lasoen nu een eigen album dat Cartes Postales heet, en dat ze onder de naam Isolde brengt, al staat de groep ‘bennen' haar nog steeds trouw bij.

Rode Hond

28-31/10

BELGA PHOTO SISKA GREMMELPREZ

Leuven - Er loopt een hond los in Leuven. Een rode nog wel. Op maar liefst veertien plaatsen in Leuven is hij gesignaleerd en overal waar hij komt, markeert hij het terrein als ‘kindvriendelijke plek'. Er is dus geen ontkomen aan: in de herfstvakantie raak je besmet door dit ‘hondsdolle' familiefestival. Het kunstenfestival Rode Hond staat voor coole voorstellingen, films, workshops en nog veel meer voor het hele gezin. Na een Groots Openingsfeest op 28 oktober, kan je vier dagen lang kiezen uit meer dan 200 activiteiten her en der in de stad.

Het Vlot - Kunst is niet eenzaam

Nog t.e.m. 15/4/2018

Foto König Galerie

Oostende - Hij is niet écht dood te krijgen, de geest van Jan Hoet waart nog steeds rond in de Belgische kunstscène, en niet in het minst in Oostende. De tentoonstelling Het Vlot brengt, net zoals de internationale voorloper De Zee - salut d'honneur (2015, foto) kunst tot buiten het museum en plaatst ze in de stad, in de wereld. Het Vlot gaat over het vaartuig en de vervoering van kunst. Aanknopingspunten zijn zowel het Vlot van Medusa (1818) van Théodore Géricault maar ook het utopische vlot van Jan Fabre Kunst is (niet) eenzaam (1986). Diezelfde Fabre is ook curator van deze tentoonstelling - nog een reden om naar zee te gaan.

Big Bang

1/11 (Antwerpen) en 5/11 (Brussel)

Foto Big Bang

Antwerpen & Brussel - De herfstvakantie is de vakantie waarin ook Big Bang ontploft, het festival dat jonge kinderen in contact probeert te brengen met alle mogelijke en onmogelijke vormen van muziek. Het doet dat met installaties die kinderen mogen aanraken, waarmee ze zelf muziek kunnen maken en natuurlijk met muzikale voorstellingen. Rondspringen in het Hoppeslot, wiegen in de muzikale Rocking chair of genieten van de kindermuziekvoorstelling 3ACH door Zonzo Compagnie, het kan allemaal. Op elke festivallocatie stel je je eigen programma samen!

Orchestra Baobab

27/10

AFP PHOTO / SEYLLOU DIALLO

Borgerhout - Met Orchestra Baobab staat een begrip uit de Afrikaanse muziekscène op het podium van De Roma. Of zeg maar gerust: de meest iconische en legendarische band uit West-Afrika. Het orkest uit Senegal maakt een comeback na tien jaar windstilte. Maar net als de machtige baobabboom waaraan de band zijn naam ontleent, zijn de fantastische muzikanten onverwoestbaar. Zo steelt Issa Cissoko (foto rechts) de show als een van de twee saxofonisten, maar ook op de conga's wordt van jetje gegeven.