Vijf tips om te slagen tijdens je volgende bezoek aan de kringloop

Vijf tips om te slagen tijdens je volgende bezoek aan de kringloop

1. Doe inspiratie op bij designers

Trends keren altijd terug en de kans is dan ook groot dat je bij de kringloopwinkel items tegenkomt die helemaal aansluiten bij de hedendaagse interieurtrends. Maar dan moet je uiteraard wel op de hoogte zijn van wat er speelt. Lees dus eens een mooi magazine of scroll door Pinterest en bepaal wat jij wel of niet mooi vindt. Door inspiratie op te doen, is het ook makkelijker om het potentieel van een meubelstuk of decoratie-item te zien.

2. Kies een stijl (of juist niet)

Door al het moois dat je bij de kringloop tegenkomt, bestaat de kans dat je als een gek alles in je winkelmandje smijt. Fier als een gieter kom je thuis aan, om er vervolgens achter te komen dat je aankopen helemaal niet bij elkaar passen. Probeer dus om altijd in gedachten te houden welke richting je met je interieur wil opgaan. Op die manier vermijd je miskopen en krijg je een samenhangend geheel. Dat wil trouwens niet zeggen dat je niet eclectisch kan zijn - kies daar in dat geval gewoon resoluut voor.

3. Geef dingen een andere functie

Een kopje kan je perfect als kleine bloempot gebruiken en een krukje kan dienen als nachtkastje. Je mag echt een nieuwe bestemming geven aan je vondsten en hoeft je niet aan bepaalde regeltjes te houden. Denk daaraan tijdens het winkelen, want anders zou je weleens prachtige stukken kunnen mislopen!

4. Steek zelf de handen uit de mouwen

Het is niet omdat er nog werk is aan een meubelstuk, dat je het sowieso niet moet kopen. Een likje verf, een schuurbeurt of nieuwe handvatten kunnen wonderen doen. Al dat DIY'en is natuurlijk niet gratis, dus bepaal hoeveel geld je eraan wil uitgeven. Is een item te duur en moet er nog veel aan gebeuren, dan laat je het beter liggen. Zelfs als dat je in eerste instantie wat hartzeer bezorgt.

5. Heb geduld en ga regelmatig langs

We zeiden het al: je kan tweedehands winkelen niet vergelijken met een tripje naar Ikea. Je weet nooit wat je zal tegenkomen. Dat betekent enerzijds dat je op leuke verrassingen kan stuiten, maar anderzijds kan het zomaar gebeuren dat je met lege handen thuiskomt. Geen probleem. De voorraden worden vaak dagelijks aangevuld en het loont dus de moeite om regelmatig opnieuw langs te gaan. Of zoek bijvoorbeeld op waar er nog een andere kringloop is in de buurt en ga daar eens kijken.