Vijf tips die je veranderen in een ochtendmens

Vijf tips die je veranderen in een ochtendmens

Wees zuinig met licht 

"Het licht van je televisie of je gsm zorgt ervoor dat je een overdaad aan prikkels in hersenen krijgt. Probeer daarom een uur voordat je gaat slapen, technologie te weren", aldus Rebecca Spencer, neuroloog aan de University of Massachusetts Amherst.

Verlaag je lichaamstemperatuur 

Wie snel naar dromenland wil, kan het best niet te warm hebben. Het is dus beter om voor het slapen de verwarming wat lager te zetten of nog een frisse wandeling te maken.

Beperk mentale stimulatie 

' s Avonds nog een spannende triller zien of werken zijn zaken die je nachtrust serieus kunnen beperken. Volgens Spencer is het beter om net voor het slapen gaan, een rustig boek te lezen of even te mediteren.

Laat de natuur je ochtendritme bepalen 

Probeer jezelf een natuurlijk ritme op te leggen. Ga dus 's avonds slapen wanneer het donker begint te worden en laat de gordijnen 's nacht open. Op die manier word je ' s ochtends wakker als de eerste zonnestralen tevoorschijn komen. Wie vroeg opstaat bovendien 's avonds ook sneller moe zijn.

Blijf volhouden 

Een ochtendmens word je niet zomaar na een nachte slapen, het vraagt toewijding en vooral karakter. Probeer dus elke dag rond hetzelfde uur op te staan. Na ongeveer een maand zou je het verschil in je humeur 's ochtends moeten merken.