Vijf planten die zorgen voor een betere nachtrust

Vijf planten die zorgen voor een betere nachtrust

1. Ficus Benjamina

Flickr / G. Hideg

De Ficus is de koning van de luchtzuiveraars. Dit mooi stukje natuur verwijdert meer dan 70% van de schadelijke stoffen die zich in de lucht kunnen bevinden, zoals benzeen, ammonia en tolueen.

2. Aloë Vera

Foto Pixabay

Aloë Vera wordt al eeuwenlang geroemd om zijn geneeskrachtige werking, maar wist je dat de plant ook chemische stoffen verwijdert? 's Nachts geeft het bovendien zuurstof af, wat je nachtrust alleen maar ten goede komt.

3. Sanseveria

Foto snapwiresnaps.tumblr.com

Van de vensterbank van de bomma naar jouw studentenkot of lieflijke eensgezinswonging: de vrouwentong is terug. Deze hippe vogel heeft bovendien een hele resem voordelen. De sanseveria is goed voor je ademhaling en je immuunsysteem en helpt tegen hoofdpijn en een hoge bloeddruk. Net als Aloë Vera, maakt deze plant 's nachts zuurstof aan en verwijdert het koolstofdioxide uit de lucht.

4. Krulvaren

Foto Pixabay

De krulvaren of Nephrolepis is een van de meest efficiënte luchtfilterende planten omdat hij ook schimmels uit de lucht elimineert. Daarnaast heeft de plant ook een rijk oliegehalte, wat je zenuwstelsel op een positieve manier stimuleert en je helpt ontspannen.

5. Goudpalm

Wikimedia / Mokkie

Deze decoratieve palm wordt ook wel de Dypsis, Areca of Vederpalm genoemd en verwijdert allerlei gifstoffen en koolstofdioxide uit de lucht. Daarnaast verhoogt de plant ook de luchtvochtigheid in de kamer. De goudpalm is dus een echte aanwinst in de winter, aangezien de lucht in huis droger is door de verwarming.

Foto boven Pixabay