Vijf indrukwekkende dingen die je met een drone kan doen

Vijf indrukwekkende dingen die je met een drone kan doen

Drones worden steeds populairder en meer gevarieerd. Elke dag worden nog nieuwe projecten gevonden waarin de kleine onbemande vliegtuigjes hun nut tonen. Wij gingen op zoek en vonden vijf indrukwekkende dingen waarbij drones worden ingezet.

1. Drones zijn uitstekende fotografen

Dankzij een kleine onboard camera en het vermogen om moeiteloos tientallen meters boven de grond te zweven zijn drones prima fotografen. Ze kunnen prachtige foto's nemen vanop plaatsen waar het voor mensen haast onmogelijk is om te komen. Zo kan je vanuit een interessante nieuwe hoek fotograferen. Dronefotografen hebben zelfs hun eigen sociale netwerk, neem maar eens een kijkje op dronestagr.am.

Pont du Gard foto: visual-aerials.com

2. Drones zijn geweldige muzikanten

Het vergt heel wat vaardigheid, talent, coördinatie en timing maar je kan drones veranderen in echte muzikanten. In 2012 speelde een band die uitsluiitend bestond uit drones de titelsong van James Bond. Twee jaar later ging KMEL Robotics nog een stapje verder. Zij maakten van drones echte rocksterren met een gitaar, keyboards en drums.

http://www.youtube.com/watch?v=Qlqe1DXnJKQ

3. Drones zijn in staat om sublieme dansen uit te voeren

We zagen al dat drones een enorm artistiek potentieel hebben maar het stopt niet bij muziek en fotografie. In Japan dansten drones zelfs mee tijdens een voorstelling. Om de interactie tussen mens en technologie te tonen integreerde de dansgroep ‘The Eleven Play” drie drones in de choreografie.

http://www.youtube.com/watch?v=HQLORg5COiU

4. Drones kunnen racen à la Star Wars

De AR Drone 2.0 kan een snelheid halen tot 5 meter per seconde ofwel 18 kilometer per uur. Deze drone kan zich ontwikkelen tot een echt koersbeest. In Frankrijk organiseerde een groep onlangs zijn eerste race voor drones. Met een beetje oefening word jij misschien wel een toekomstige ster in het droneracen.

http://www.youtube.com/watch?v=ZwL0t5kPf6E

5. Drones vermommen zich als lampenkap

In september postte Cirque du Soleil een fantastische video waarin tien drones zich vermomd hadden als lampenkap  om een schitterende performance te geven. Dit prachtige filmpje sprak heel wat mensen aan en toch is dit maar een glimp van wat drones kunnen.

http://www.youtube.com/watch?v=6C8OJsHfmpI

Zin om zelf opvallende dingen te doen met een drone? Parrot heeft al drones, zoals de Rolling spider, vanaf 99 euro. Deze drone voelt zich comfortabel, zowel op de grond als in de lucht en is uitgerust met een klein videocameraatje. Iets groter en beter uitgerust is de AR Drone 2.0, beschikbaar vanaf 299 euro. Dankzij de HD-camera neemt de AR Drone 2.0 prachtige foto's. De laatste drone in het arsenaal van Parrot is de Jumping Sumo. Die vliegt niet maar gaat toch geen enkel obstakel uit de weg. De Jumping Sumo kan sprongen maken tot éénmeter hoogte en valt altijd terug op zijn pootjes.