Vijf Brugse hangouts waar je zeker eens heen moet

Vijf Brugse hangouts waar je zeker eens heen moet

Vero Caffé

Net buiten het drukke centrum vind je het Sint-Jansplein, met in de hoek Vero Caffé. Dit gezellige koffie- en theehuis, uitgebaat door moeder en dochter Veronique en Chloë, is sinds een paar jaar uitgegroeid tot een van de favoriete plekken van de Bruggelingen om te komen relaxen en steengoede koffie te drinken. Binnen is het misschien niet al te groot, maar er heerst wel steeds een gezellige drukte. Vooral wanneer het weer binnenkort zonniger wordt en buiten op het plein tafels en stoelen worden uitgestald is het hier heerlijk zitten. Dan worden ook de meer winterse dranken, zoals de Hot Shotkoffie met pilipili en verschillende soorten chocolademelk en thee, aangevuld met een aantal heerlijke zelfgemaakte limonades en ice teas. Nog een tip die je zeker eens moet proberen hier: de heerlijke homemade brownies!

Sint-Jansplein 9, 8000 Brugge

Sanseveria

Voor een ideale lunch of lekker ontbijt zak je best af naar het Sanseveria Bagelsalon. Salon? Ja, salon. Het lijkt wel alsof je gewoon gezellig in de woonkamer van de uitbaters bent terechtgekomen. Dat is ook te zien aan de grootte van de ruimte: er is slechts plaats voor een twaalftal bezoekers. Dat wil zeggen dat je er op drukke momenten soms snel moet bijzijn om nog een plaatsje te bemachtigen. Het heeft dan wel weer als grote voordeel dat het extra gezellig is. Zoals ook de naam, heeft het interieur een echt retro kantje. Kortom, enkel voor het interieur zou je hier al eens moeten langskomen! Maar ook het eten zelf is zeker de moeite en uitgebreid. Van een hartigere bagel met avocado en gebakken spek (Harry) tot een zoetere met speculooscrumble en appel (Oscar). Daarnaast vind je hier ook een hele reeks aan salades en desserts.

Predikherenstraat 11, 8000 Brugge

Li o Lait

Tussen de altijd drukke Steenstraat en Noordzandstraat vind je Li o Lait. Ondanks het steeds toenemende aanbod aan koffie- en theehuizen in de stad blijf je hier unieke creaties tegenkomen, vaak met een exotisch kantje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Li o Coffee? Deze bestaat uit koffie, room en het Braziliaanse alcoholische drankje Cachaça. Of een Masala Chai Latte: een infusie thee met Masala Chai-kruiden en honing gestoomd in melk. Over de middag kan je er terecht voor een hele reeks aan bagels (Li o Lait was trouwens de eerste die dit wist te introduceren in Brugge). Wat je volgens ons echt eens moet uitproberen is de Smokey Li! Dit is een bier op basis van theekruiden, gemaakt in samenwerking met een lokale brouwerij. De naam komt van de rokerige bijsmaak van het unieke biertje. Op deze plek, waar je trouwens ook vaak kunst of fotografie van lokale artiesten kan vinden, komen zowel toeristen als locals volledig tot rust.

Dweersstraat 30, 8000 Brugge

The Gulliver Tree

Ietwat verstopt in een van die kleine straatjes in het centrum  bevindt zich The Gulliver Tree, waarvan de naam verwijst naar de familienaam van de Engelse grootmoeder van de oprichters. Dat Engels kantje vind je ook terug op de menukaart: een hele reeks aan verschillende soorten thee en… een echte afternoon tea met heerlijke scones, jam en boter. Je kan hier ook terecht voor een ontbijt of een lunch met heerlijke soep. In de namiddag is het dan weer tijd voor een stuk van een van die heerlijke taarten. En dat alles in een warm interieur met Scandinavisch aandoende inrichting. Zalig om hier uit te rusten met een koffietje rond het haardvuur, dat een centrale plaats kreeg in deze zaak.

Cordoeaniersstraat 4, 8000 Brugge

I Love Coffee

It's all in the name. Bij I Love Coffee Espressobar staat echt de koffie centraal. Dat zie je ook aan een belangrijk element in het verder moderne interieur: de koffiebrander. Dit is niet enkel een leuk decoratiestuk, maar wordt ook nog eens echt gebruikt. Zo houden ze hier zelf de controle over de kwaliteit, het aroma, de textuur... van hun koffies. En dat loont, want je vindt hier misschien wel de beste koffie van Brugge! Naast een hele reeks koffies en lattés, kan je hier ook heel wat soorten chocolademelk, thee en homemade limonadeskrijgen. Ideaal dus wanneer je snel even een opkikker nodig hebt of op zoek bent naar een kwaliteitsvolle take away coffee. Bij beter weer is het terras achteraan trouwens een welgekomen rustig plekje in het drukke toeristische centrum van de stad.

Sint-Jakobsstraat 10, 8000 Brugge

Door Seppe Vanhaecke, foto's door Lucas Denuwelaere en persfoto's van The Gulliver Tree

Deze tekst verscheen eerder op Chase