Vijf boeken om onder te kerstboom te leggen

Vijf boeken om onder te kerstboom te leggen

Aaron Verbrugghe

De bucketlistkalender voor koppels

Na het eclatante succes van ‘De Bucketlist Kalender' en het ‘Bucketlistboek voor Koppels', heeft de zelfverklaarde seriële multitasker Elise De Rijck 366 uitdagingen verzameld die je samen met je geliefde moet doen in het aanstaande schrikkeljaar. Zo kan je in 2020 samen op een tandem rijden, elkaar een pedicure geven of misschien zelfs spaghetti eten zoals in Lady en de Vagebond. Elke opdracht is gemakkelijk uitvoerbaar en vereist weinig tot geen voorbereiding. Het ideale cadeau voor geliefden.

Elise De Rijck, De bucketlistkalender voor koppels, Lannoo, 732 p., 14,99 euro

Ik, Elton John

Autobiografieën van rocksterren zijn vaak oefeningen in ijdelheid. De flegmatieke Brit Elton John doet het gelukkig anders. Zijn uitzinnige drugs- en seksverslaving, zijn onmogelijke karakter, zijn problematische uiterlijk, hij doet het allemaal met een aandoenlijke nuchterheid uit de doeken. Het is bovendien allemaal verpakt in trefzekere, heerlijk ironische Britse humor. Voor de vele fans van Elton John het perfecte kerstcadeau.

Elton John, Ik., Lebowski, 416 p., 24,99 euro

KAK! Dat wist ik niet voor ik kinderen had

Dit mooi vormgegeven boek verzamelt de absurdste, pijnlijkste, goorste, maar ook liefste en grappigste momenten uit ieders leven als ouder. Al deze wonderbaarlijke ‘kakmomenten' zijn bijeen gerakeld door Maison Slash, het onlineplatform van Ingrid Renders en Anne Cornut waar je alles kan lezen over de uitdagingen van het ouderschap. Dit is dan ook een uitermate geschikt geschenk voor jonge én al iets meer gerodeerde ouders.

Maison Slash, KAK! Dat wist ik niet voor ik kinderen had, Van Halewyck, 15 euro

M. De zoon van de eeuw

Auteur Antonio Scurati gaf toe dat hij psychologische hulp moest zoeken na het voltooien van ‘M. De zoon van de eeuw', zó diep was hij in de geest van Mussolini gedoken. In deze grootse historische roman, rijkelijk voorzien van documentair materiaal, beschrijft Scurati de opmars van de jonge fascist, in al zijn huiveringwekkende glorie. Voor familieleden die graag grasduinen in het verleden én de tijd hebben om zich te werpen op deze ruim 1.000 pagina's tellende kroniek, een droomcadeau.

Antonio Scurati, M. De zoon van de eeuw, Podium, 1.090 p., 15 euro

ROOTS. Een culinaire roadtrip door IJsland

Vulkanen, gletsjers, geisers, natuurlijke stoombaden, watervallen én een buitengewone keuken, dat is IJsland. In ROOTS gaat Dagný Rós Ásmundsdóttir, de IJslandse chef die al dertien jaar in België woont, op zoek naar haar culinaire wortels. De passie voor koken kreeg ze van haar moeder, en elke reis naar haar moederland zorgt telkens weer voor inspiratie en nieuwe recepten. Dit ongewone kookboek gaat ook gepaard met prachtige foto's van weidse landschappen die je doen dromen.

Dagný Rós Ásmundsdóttir, ROOTS, Manteau, 224 p., 24,99 euro