Vijf Belgische webshops voor al je zero waste aankopen

Vijf Belgische webshops voor al je zero waste aankopen

Kudzu

Kudzu heeft zowat alles wat je zero waste hartje begeert. Of je nu op zoek bent naar herbruikbare koffiecapsules, menstratiecups of DIY-ingrediënten: je vindt het hier allemaal. Milieubewuste toekomstige ouders kunnen bij Kudzu zelfs een geboortelijst aanmaken!

https://www.instagram.com/p/B9jnxDlllYm/?utm_source=ig_web_copy_link

Sebio

Net zoals bij Kudzu kan je ook bij Sebio terecht voor je meest uitgebreide zero waste wensen. Je vindt er weer net even andere merken en bovendien is ook hun tuinassortiment erg uitgebreid - extra leuk nu de lente volop bezig is en we weer lekker in de tuin aan de slag kunnen.

https://www.instagram.com/p/B-eW7emjlOW/?utm_source=ig_web_copy_link

Kazidomi

In tegenstelling tot de twee vorige webshops concentreert Kazidomi zich op etenswaren. Om voor de hand liggende redenen zijn deze uiteraard nooit 100% zero waste (plantaardige melk zonder fles eromheen is nu eenmaal niet zo handig), maar de meeste verpakkingen zijn gemaakt van glas of papier om je afval zo veel mogelijk te beperken. Ook leuk: word je lid, dan krijg je mooie kortingen zodat je op de lange termijn heel wat centjes bespaart!

https://www.instagram.com/p/B5SaIpHDmAF/?utm_source=ig_web_copy_link

Kami Basics

Deze winkel is gebaseerd in Brussel en levert de bestellingen binnen Brussel dan ook met de fiets - milieubewust tot en met! Je vindt bij Kami Basics alles wat je nodig hebt om je badkamer, keuken en je leven in het algemeen een zero waste wending te geven. De categorie 'Made in Belgium' vinden wij extra leuk.

https://www.instagram.com/p/B_SZI5clT7F/?utm_source=ig_web_copy_link

mon.MO

Kleiner, maar daarom niet minder leuk, is mon.MO. Naast zero waste basics vind je hier ook een leuk aanbod aan minder voor de hand liggende items, zoals cappuccinokoppen, sjaals en houten postkaarten. Oprichtster Virginie woont met haar familie bovendien volledig 'off-the-grid' in het zuiden van België en past zo de waarden van haar webshop ook toe op haar eigen leven.

https://www.instagram.com/p/B9gHYR-AO89/?utm_source=ig_web_copy_link