Vijf auto's die het vaakst gestolen worden

Wie gespaard wil blijven van een leeggeroofde garage of een traumatiserende carjacking, schrapt maar beter de volgende automodellen van zijn of haar verlanglijstje.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

1. BMW X6 x-Drive

De BMW X6 springt in het oog. De grote, krachtige bolide rijdt als een sportwagen en is tegelijkertijd een terreinwagen. Aangezien de wagen ook geldt als statussymbool, kiezen eigenaars vaak een stijlvol interieur. Het verbruik van de X6 is even spectaculair als de auto zelf: 18,5 liter/100 km, ondanks de modernste technologie. Maar wie droomt er niet van een geweldig rijcomfort, vaak nog gepimpt met vele extra's?

2. Lexus RX 450h

Lexus_RX_450h_(III)_–_Frontansicht,_11._Juni_2011,_WülfrathDeze snelheidsduivel is groot (4,89 meter lang) en zwaar (2,2 ton). Het is een luxe cross-over met een binnenruimte die men individueel kan vormgeven. De 'edele' look doet vele ogen lonken naar deze tot in de puntjes afgewerkte wagen.

3. BMW X5 M50d

De BMW X5 wordt in de VS geproduceerd en ziet er dus Amerikaans-zwaar uit. Niettemin komt hij sportief voor de dag. Deze auto is maar liefst 82.700 euro waard.

4. Range Rover Sport TDV 6

Met de Range Rover Sport TDV6 is het ontspannen rijden. De manier waarop het voertuig rustig en harmonisch zijn kracht ontplooit en hoe dynamisch hij zich voortbeweegt, is om jaloers op te worden. De auto nodigt wel niet echt uit tot off-road rijden, daarvoor is hij te gecultiveerd.

5. Toyota Land Cruiser 3.0 D

Gestolen wagens zijn zeker niet altijd BMW's of Range Rovers. De Toyota Land Cruiser bijvoorbeeld lijkt helemaal niet meer op de onbehouwen ‘alleskunner' die hij in het begin was en heeft zich ontwikkeld zacht rijdende en aangenaam verende klasbak.