Vijf activiteiten voor een fris weekend

Vijf activiteiten voor een fris weekend

Dag van de Wetenschap

25/11

Hoe zou ons leven eruit zien zonder wetenschap? Heel wat trager, wellicht, en minder eenvoudig ook. Tijdens de Dag van de Wetenschap leer je alles over de impact van de wetenschap op ons dagelijks leven. Je mag een blik werpen achter de schermen van heel wat bedrijven, universiteiten en laboratoria, en ook zelf de handen uit de mouwen steken met spannende wetenschapsworkshops. Leer alles over virtual reality, maak een ritje met een zonnemobiel, spot verre planeten in het heelal of programmeer je eigen robot.

Foto Dag van de Wetenschap

dagvandewetenschap.be

Baroque is not dead!

24/11

Antwerpen - Tijdens Baroque is not dead! wordt Antwerpen voor één avond de hoofdstad van de punkbarok. Muziek, dans, performance en taal kronkelen door elkaar tijdens dit flamboyante festival, geïnspireerd op de barokke levenslust. Laat je zinnen strelen door de mooiste verzen in het poëziebordeel, of door de goud geverfde dansers die barokke kunstwerken tot leven wekken. Warm de dansvloer op met een barokke work-out, om je vervolgens een hele nacht lang te laten meevoeren door de barokke beats van de dj. Achter elke deur gaat een nieuwe wereld open.

(c) Carmen De Vos

destudio.com

Night Fever. Designing Club Culture 1960-today.

nog t.e.m. 5/5

Brussel - Nachtclubs, het kloppende hart van de popcultuur, zijn een van de belangrijkste designruimtes in de hedendaagse cultuur. Het Brusselse designmuseum ADAM neemt je met haar nieuwste tentoonstelling mee naar deze nachtelijke plekken, waar design samensmelt met licht, geluid en mode. Je vindt er films, foto's en posters en mode van de laatste zes decennia, maar ook een installatie met muziek en lichteffecten die je meeneemt op reis door de wereld van glamour en subculturen.

Foto ADAM Design Museum

adamuseum.be

Stormtocht

25/11

Blankenberge - Niets zo heerlijk op een frisse novemberzondag als een dagje uitwaaien op het strand. De Stomtocht leidt je langs het strand, de duinen en de polders van Blankenberge. Kleed je warm aan, kies de route met de gepaste lengte voor je tocht, trek eropuit en laat je wegblazen door het prachtige Vlaamse kustlandschap. En onderweg hou je het warm met een goed gesprek - en een hete beker glühwein, natuurlijk.

Belga / NICOLAS MAETERLINCK

stormtocht.be

#daaromleesik

23/11 - 24/11

Gent - #daaromleesik is een tweedaags festival in de Gentse bibliotheek de Krook dat de leeslust bij haar publiek wil aanwakkeren. Het programma zit bomvol: spoken word, poëzie, voordrachten, debat, een vrij podium, interviews en een voorleesmarathon. Bekende mensen vertellen over het boek dat hen de wereld anders deed bekijken - en jij mag hetzelfde doen, Peter Verhelst laat je proeven van zijn favoriete boeken en de hapjes die daarbij horen, een poëzierobot rolt de mooiste verzen uit en een tentoonstelling vertelt je wat voor lezer jij bent. En waarom lees jij?

Peter Verhelst - Belga NICOLAS MAETERLINCK

daaromleesik.be