Vier verrassende oorzaken van wallen onder je ogen

Vier verrassende oorzaken van wallen onder je ogen

Je hebt regelmatig zeven tot negen uur slaap, je lijdt niet aan allergieën en het hebben van wallen onder de ogen is geen familiekwaaltje. Dus waarom heb jij ze dan? Wellicht zijn een van deze vier verrassende redenen  de verklaring.

1. Je huidverzorging kent geen grenzen

Retinol, salicylzuur, glycolzuur, het zijn allemaal effectieve ingrediënten die de look en feel van je huid verbeteren, maar ze kunnen ook leiden tot irritatie. Wanneer je ze te dicht bij de tere huid rond je ogen gebruikt, kunnen ze leiden tot wallen. Je wrijft om de irritatie te verlichten, maar wrijven doet een ontsteking ontstaan en die leidt tot lekkende bloedvaten en daardoor ontstaan wallen. Ook gezichtsreinigingsborstels kunnen een oorzaak zijn van het probleem wanneer je ze te dicht bij je ogen gebruikt.

Oplossing: Voel je het benige gebied rond je ogen? Als je daar niet voorbij komt met mogelijk irriterende instrumenten dan verminder je de kans op wallen.

2. Je wast en spoelt je haar niet grondig genoeg

De meest voorkomende oorzaak van wallen zijn shampoo, conditioner of een gezichtsreiniger die blijft zitten in de plooien van je oogleden. Het aanbrengen van mascara, oogschaduw kunnen verdere irritatie veroorzaken en maken het alleen maar erger.

Oplossing: Zorg ervoor dat alle shampoo, conditioner en olie van je gezicht is gespoeld als je klaar bent met wassen. En als je gevoelig bent voor irritatie van de ogen, vermijd dan methylisothiazolinone. Dat is een bewaarmiddel dat vaak in middelen gebruikt wordt om make-up te verwijderen.

3. Je eet teveel zout

Een zoutrijk dieet kan water vasthouden op vreemde plaatsen, met inbegrip van het gebied onder je ogen. Het is dus goed mogelijk dat de sojasaus die je royaal gebruikt bij je sushi ervoor zorgt dat je wallen krijgt.

Oplossing: Eet niet meer dan 2.300 mg zout per dag (of 1500 mg als je 51 jaar of ouder bent, een hoge bloeddruk hebt of diabetes hebt). Oogcrèmes die cafeïne bevatten, kunnen de bloedvaten helpen vernauwen waardoor de wallen krimpen. Je kan ook een koud kompres gebruiken.

4. Je bent veel afgevallen

Het verouderingsproces zorgt ervoor dat je wallen krijgt wanneer je wangen een beetje beginnen hangen. Als je veel gewicht verliest, kun je echter hetzelfde probleem krijgen. Snel gewichtsverlies zorgt ervoor dat je volume verliest in je wangen, waardoor de soepele overgang van onder de ogen naar je wang verstoord wordt.

Oplossing: Koude kompressen kunnen dienen als een tijdelijke oplossing voor kleine wallen, maar als het probleem groter is, kun je het volume van je wangen herstellen door ze op te vullen met vulstoffen. Als je echt je wallen wil kwijtspelen, dan kun je een lagere eyelift proberen.