Vier Pasen in stijl

Vier Pasen in stijl

Doe-het-zelf

In plaats van een fortuin uit te geven aan enkele decoratiestukken kan je beter zelf de handen uit de mouwen steken. Dat is niet alleen goedkoper, maar ook leuker. Wat denk je van een houten onderzetter, een zelfgevlochten broodmandje of handgemaakte kaarsen? Geen zorgen als het resultaat er niet perfect uitziet. Een knutselwerk met een hoek af is des te charmanter.

Unsplash / K. Belcher

Zeg het met bloemen wat groen

Vorig jaar deed de botanische trend zijn intrede en dit jaar lijkt die alleen nog maar populairder te worden. Vervang het traditionele boeket bloemen met enkele stukken groen. Een luchtplant is altijd een goed idee. Dat neemt niet veel plaats in, er eindigt geen aarde op je tafelkleed én het zuivert de lucht. Drie vliegen in één klap dus.

Unsplash J. Sheldon

Hou het simpel

Wie z'n tafel wil versieren, moet zichzelf soms in toom houden. Je wil natuurlijk niet dat de ruimte een grote kakafonie wordt. Een gouden tip: kleur is de rode draad. Kies twee of drie kleuren uit en bouw daarrond verder. Wie voor felle kleuren als geel en groen gaat, houdt de borden en het tafelkleed best simpel wit. Gouden servetringen zorgen voor de extra touch.

Foto Pexels

Denk aan de eieren

Of ze nu chocolade zijn of niet, tijdens Pasen worden er gegarandeerd eieren geserveerd. En dit mag je best creatief aanpakken. Kies voor een retro bordje of gouden eierdopjes om het hardgekookt eitje in de kijker te zetten, of laat ze liggen in een mandje met pluimpjes.

Unsplash / K. Remmer

Knus met zachte stoffen

Laten we eerlijk zijn: anno 2018 is Pasen vieren voor veel mensen een excuus om ongegeneerd veel chocolade te eten én tijd door te brengen met familie en vrienden. Een gezellige vibe is dan ook een must. Echte sfeermakers zijn een zacht tafelkleed, linnen servetten of gezellige dekens die nonchalant over een stoel gedrapeerd zijn.

Unsplash / S. Amaryllis