VIDEO. Rondleiding door de Titanic 2.0

VIDEO. Rondleiding door de Titanic 2.0

Financiële problemen

In 2012 zette het Australische scheepvaartbedrijf Blue Star Line het project op poten ter ere van het honderdjarig jubileum. Door financiële geschillen – het totale kostenplaatje wordt geraamd op 500 miljoen dollar – kwam het echter al snel stil te liggen. Na jarenlang geijver gaat de bouw nu opnieuw van start.

Luxe en veiligheid

Titanic II zal een moderne versie worden van het origineel. Ouderwetse grandeur en luxe worden gecombineerd met technologische snufjes. Ook zou het schip veiliger worden dan z'n voorganger, wat gezien de voorgeschiedenis nogal een dingetje is. Onder andere hedendaagse navigatie en een groot aantal reddingsschepen moeten die veiligheid waarborgen.

In de voetsporen van de Titanic

Het schip zal de originele route van 1912 volgen. Die werd toen uiteraard onderbroken door de welbekende ijsberg, maar de bedoeling is nu om de volledige weg van Southampton tot New York af te leggen. Nadien zal het beginnen aan verschillende mondiale reizen. Volgens Clive Palmer van Blue Star Line wordt het een plaats waar dromen uitkomen.

Voor zij die zin hebben om de luxe van de Titanic II te ervaren, is het helaas nog even wachten geblazen: het schip zal waarschijnlijk pas in 2022 zijn eerste reis aanvatten.