VIDEO. Episch gevecht tussen pelsrob en octopus

VIDEO. Episch gevecht tussen pelsrob en octopus

Connor Stapley was met twee reismaten aan het kajakken in het Nieuw-Zeelandse Kaikoura, toen hij plots een paar dieren zag rond spartelen in het water. Een pelsrob was in een gevecht verstrikt geraakt met een octopus.

Voedsel

Op een gegeven moment wordt de octopus door de lucht gelanceerd en landt hij een paar meter verder. Het angstige dier wou ontsnappen van de zeebeer. Na twintig minuten vechten, moest de octopus toch zwichten. De pelsrob begint het dier aan stukken te scheuren. Eeen verdiende maaltijd na een zware strijd.

Zeldzaam

"Het is nogal zeldzaam om zoiets te zien en zeldzamer op dit moment van de dag. Normaal gezien jagen ze enkel 's avonds”, zei Stapley. “Het was één van de grootste octopussen dat ik ooit had gezien, maar zeeberen eten tot 7kg octopusvlees per dag. Dus het dier had geen schijn van kans.”

Niet eerste keer

Pelsrobben kunnen hun adem elf minuten inhouden om diep in de oceaan te duiken. Octopussen zijn een delicatesse voor hen. Als de achtarmen kunnen ontsnappen, groeien hun tentakels terug aan. Het is niet de eerste keer dat zo'n gevecht opgenomen kon worden. In 2015 in Canada slaagde een natuurliefhebber er ook in om zo'n gevecht te filmen.