Vervolg Fifty Shades of Grey wordt geschreven door echtgenoot van E.L. James

Vervolg Fifty Shades of Grey wordt geschreven door echtgenoot van E.L. James

E.L. James, de auteur van de Fifty Shades of Grey-trilogie, heeft een scenarist gevonden. Niall Leonard, die getrouwd is met de Britse auteur en zelf auteur is, zal het scenario van het vervolg van Fifty Shades voor zijn rekening nemen.

Leonard schreef eerder al de scenario's voor de Britse tv-programma's Air Force One is down en Wire in the Blood. Naar verluidt werkte hij ook al mee aan het script van de eerste film maar werd hij niet vermeld in de aftiteling.

"Niall is een uitstekende schrijver en we hebben geluk dat hij in Team Fifty zit," zei Michael De Luca, de producer van de filmreeks.

James, wiens echte naam Erika Leonard is, wenst de controle in handen te hebben zodat er niet te veel aan het verhaal veranderd wordt. Tijdens de verfilming van het eerste boek, maakte de auteur al ruzie met regisseur Sam Taylor-Johnson. James won de strijd want zowel Taylor-Johnson als scenarist Kelly Marcel hoeven niet terug te keren voor het vervolg.

Vanwege die gebeurtenis en het feit dat Dakota Johnson en Jamie Dornan, de twee hoofdrolspelers, een fikse opslag willen zien, is er nog niet veel nieuws over een tweede deel. De eerste film bracht nochtans 568 miljoen dollar op.