"Verschrikkelijk, Lies kon zichzelf en de wereld heel goed relativeren"

"Verschrikkelijk, Lies kon zichzelf en de wereld heel goed relativeren"

Kamagurka is geschokt door het overlijden van comédienne Lies Lefever. "Ik verneem het net, het is echt verschrikkelijk, ik snap het niet", reageerde hij in "De bende van Annemie" op Radio 1. De comédienne overleed in haar woning in Asse. Haar man vond haar in de keuken. Alles wijst op een ongeval. De 37-jarige Lefever werd vooral bekend bij het grote publiek toen ze het voorprogramma van een van Philippe Geubels' zaalshows mocht verzorgen. Volgende maand zou ze 38 jaar worden.

Acht jaar geleden nam Kamagurka haar mee met een reeks optredens van hem in Nederland en België. "Op het einde van de rit speelden we samen sketches, heel plezant. Iemand met groot talent voor muziek en liedjes schrijven en ze kon ook het publiek na twee minuten inpakken", aldus Kamagurka op Radio 1.

"Ze was zeer ontwapenend. Er was geen enkel verschil tussen hoe zij naast het podium en op het podium was. Ze was juist dezelfde dame. We hebben veel gelachen. Zij maakte ook van haar handicap totaal geen problemen. Zij heeft ooit Sinterklaas gespeeld in een sketch en ik was dan zwarte piet. Ik vind het verschrikkelijk, ik ben er echt niet goed van. Ze kon zichzelf en de wereld heel goed relativeren."

bron: Belga