Verschillende Brusselse tunnels opnieuw open voor verkeer

Verschillende Brusselse tunnels opnieuw open voor verkeer

De Brusselse tunnels zijn geleidelijk aan het heropenen nadat ze omstreeks 11.00 uur allemaal toegingen voor het verkeer ten gevolge van gladheid aan de uitritten. Dat meldt Brussel mobiliteit via Twitter. In een eerste golf openden de Vleurgat-, de Van Praet-, de Delta- , de Woluwe-, de Naamsepoort- en de Reyers-Centrumtunnel. Niet veel later gingen de Troon-, de Louiza- en Hallepoorttunnel in de richting van Zuid en de Rogier- en Leopold II-tunnel richting Basiliek eveneens weer open voor het verkeer.

Ook de tunnels Reyers-Meiser richting Meiser, Tervuren richting Tervuren en Baljuw richting Ter Kameren zijn opnieuw toegankelijk voor de automobilisten.

De strooidiensten blijven alles inzetten om zo snel mogelijk alle tunnels te deblokkeren. Ondertussen vraag Brussel Mobiliteit de bestuurders voorzichtig te zijn op de weg, de rijstijl aan te passen of over te schakelen op ondergronds openbaar vervoer.

De ondergrondse metro's van de MIVB ondervinden geen hinder van de hevige sneeuwval. Slechts een tiental tram- en buslijnen ( 21, 22, 27, 28, 45, 46, 47, 50, 61, 66, 78, 89 en 98) rijden effectief. De andere lijnen worden niet bediend en de lijnen 43, 48, 71, 79, 86 en 88 worden slechts gedeeltelijk bediend.

bron: Belga