Verrassingsfeest loopt slecht af: 18 familieleden besmet met coronavirus

Verrassingsfeest loopt slecht af: 18 familieleden besmet met coronavirus

Het verrassingsfeestje vond op 30 mei plaats in Carrollton, een stad in de Amerikaanse staat Texas. De man die het feest organiseerde, was zonder het te weten besmet met het coronavirus. Hij praatte met zeven familieleden, die allemaal besmet raakten. Zij droegen het virus na het feestje over op tien andere familieleden, onder wie twee jonge kinderen.

Uitbrander gegeven

Het verjaardagsfeest werd gehouden voor de schoondochter van Ron Barbosa, die weigerde te komen uit schrik voor dergelijk scenario. “Toen het ene na het andere familielid ziek werd, hebben we de aanwezigen onder hun voeten gegeven. We wisten dat dit ging gebeuren. Sinds het begin van de corona-uitbraak zijn we enorm op onze hoede”, vertelt hij aan WFAA-TV.

Leven aan zijden draadje

Rons moeder, Carole, was even langsgegaan op het feestje om iets te brengen en testte een week later positief op het coronavirus. Ze lag een tijdje in het ziekenhuis, maar herstelt momenteel thuis. Rons vader, Frank, was niet aanwezig op het feestje, maar raakte wel besmet en werd op 17 juni opgenomen in het ziekenhuis. Hij vecht momenteel voor zijn leven. “Het is hartverscheurend”, pinkt hij een traan weg.

Steun aan elkaar

Ondanks de verhitte gemoederen probeert de familie de goede vrede te bewaren. “We waren geschokt. Niemand kon geloven dat de familieleden elkaar hadden besmet, maar nu proberen we er samen door te komen”, besluit hij.

https://www.youtube.com/watch?v=2sGGfnS2iwE&t=0m12s