Verrassing! Taylor Swift brengt vannacht nieuw album uit (foto)

Verrassing! Taylor Swift brengt vannacht nieuw album uit (foto)

De Instagramposts van Taylor Swift kwamen voor velen als een grote verrassing: met negen opeenvolgende foto's onthulde ze de albumhoes voor haar nieuwe muziek. "De meeste zaken die ik deze zomer gepland had, zijn niet doorgegaan. Maar er is iets dat ik niet gepland had en TOCH gebeurde", schrijft de zangeres onder een van de posts. "Mijn achtste studio album 'Folklore'. Verrassing!"

Buikgevoel

Swift vertelt in de berichten hoe de globale coronacrisis haar aan het denken zette. Of beter: net niét aan het denken zette. "Voor dit jaar had ik waarschijnlijk mijn hoofd gebroken over wanneer het 'perfecte' moment zou zijn om mijn muziek naar buiten te brengen. De tijden waarin we nu leven herinneren me eraan dat niets zeker is", aldus de zangeres. "Mijn buikgevoel zegt me nu dat als je iets maakt dat je lief is, je dat gewoon de wereld in moet sturen."

Ondanks dat het schrijven en opnemen in isolatie moest gebeuren, lukte het Swift toch om samen te werken met enkelen van haar "muzikale helden", zoals Aaron Dessner van The National, Bon Iver en Jack Antonoff.

Ook de tracklist van het album, dat 16 nummers bevat, gaf de zangeres al volledig vrij op sociale media. De plaat is haar eerste sinds 'Lover', dat in 2019 verscheen, en zal bij ons beschikbaar zijn om 6 uur 's morgens.