Vermijd arrestatie door jezelf op te blazen

Vermijd arrestatie door jezelf op te blazen

Dieven en inbrekers uit Oost-Europa passen de laatste tijd een nieuw trucje toe om arrestatie te ontlopen. Dat meldt Het Nieuwsblad. De dieven misbruiken de duikerstruc om de druk in de oren te regelen tot er haarvaten barsten, de sinussen schade oplopen en de ogen zwellen. Daardoor lijkt het alsof de misdadigers door de politie mishandeld werden bij de arrestatie.

Doordat de opname in het ziekenhuis langer duurt dan de periode dat de politie de dieven achter slot en grendel kan houden, wenkt al snel de verplichte vrijlating. Daardoor ontlopen heel wat dieven de dans. De truc wordt al jaren gebruikt door duikers en piloten om de druk in de oren te regelen. Toch moet de truc met enige voorzichtigheid gebruikt worden, anders kunnen er blijvende letsels ontstaan.

De truc werd voor het eerst gezien in Frankrijk. De Franse politie waarschuwde de Europese politie en sindsdien zijn er al enkele gevallen geweest van inbrekers die zich behelpen met deze truc. In België is er zelfs al een variant op gevonden. De inbrekers nemen grote hoeveelheden antiallergica in. De overdosis zorgt ervoor dat het hoofd rood wordt en opzwelt zodat het lijkt alsof de inbreker een pak slaag had gekregen.