Verkiezingsdag houdt het zo goed als droog

Deze namiddag is het vaak bewolkt met wat regen of enkele buien. Lokaal is een donderslag niet uitgesloten. Later op de namiddag wordt het over het westen veelal droog met zeker aan zee brede opklaringen. Dat meldt het KMI. Het kwik stijgt naar zo'n 14 à 15 graden in de Hoge Venen en 19 graden in de Kempen. Vanavond zijn er nog enkele buien mogelijk in het oosten, maar komende nacht wordt het licht tot wisselend bewolkt en droog. Later verschijnt er weer meer bewolking vanaf het westen. In het oosten blijven er meer opklaringen aanwezig. In de Ardennen en langs de Franse grens is er kans op vorming van nevel of mist. De minima liggen tussen 5 en 11 graden.

Morgen zijn er vooral in de voormiddag opklaringen. In de namiddag is het vaak bewolkt maar het blijft zo goed als droog. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Hoge Venen en lokaal 21 graden in de Kempen. Er staat een matige en aan zee soms vrij krachtige westzuidwestenwind.

Morgennacht trekt een zwakke regenzone van west naar oost door het land. Het is daarbij meestal betrokken. De minima gaan van 11 tot 14 graden.

Maandag trekt de regenzone verder oostwaarts door ons land. Maandagochtend is het al droog over het westen met enkele opklaringen. In het centrale deel van het land regent het eerst licht, maar al snel wordt het ook daar overwegend droog. In Hoog-België blijft de kans op (lichte) regen bestaan tot het begin van de avond. Achter de regenzone is er kans op een bui, vooral dan over het westen. De maxima liggen tussen 15 en 21 graden.

Dinsdag krijgen we wisselend tot zwaarbewolkt weer met buien. Enkele donderslagen zijn mogelijk in het binnenland. Het is frisser met maxima van 11 tot 17 graden. Er waait een meestal matige en aan zee vrij krachtige of krachtige wind uit west ruimend naar noordwest.

Woensdag wordt het meestal droog met zon en wolken. In de meeste streken schommelen de maxima rond 15 of 16 graden.

Donderdag zou een regenzone vooral het noorden van het land beïnvloeden. Het traject van die storing is echter nog onzeker. Plaatselijk klimt het kwik tot 20 graden.

Vrijdag is er enkel kans op een lokale bui bij lokale maxima tot 21 graden.

Volgende zaterdag lijkt het droog te blijven met overal brede opklaringen en maxima boven 20 graden.

bron: Belga