VERKIEZINGEN18 - Homans lanceert Vlaanderenkiest.be

VERKIEZINGEN18 - Homans lanceert Vlaanderenkiest.be

Minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) heeft vandaag de website Vlaanderenkiest.be gelanceerd. Die verkiezingssite van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) bundelt alle praktische informatie over de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018. Minister Homans: "Op de site kunnen kiezers, kandidaten, lokale besturen en de bureaus een antwoord vinden op mogelijke vragen die ze hebben over de lokale verkiezingen. Op die manier kunnen ze zich zo goed mogelijk op de stembus voorbereiden en kunnen de lokale verkiezingen op een vlotte manier verlopen." Kiezers krijgen bijvoorbeeld informatie over hoe ze een volmacht kunnen geven. Kandidaten krijgen dan weer uitleg over waar ze verkiezingsaffiches mogen plakken en lokale besturen kunnen er lezen welke praktische regels er gelden bij de organisatie van de verkiezingen.

De website bevat ook een pak informatie over het verkiezingsproces, de papieren en digitale stemprocedures, de regelgeving, de verkiezingskalender,... Alle officiële formulieren worden gepubliceerd op de website, veel gestelde vragen worden gebundeld in de FAQ's. Volgens minister Homans zal het Agentschap Binnenlands Bestuur de website in de komende maanden verder aanvullen met steeds nieuwe informatie.

Van zodra de resultaten op 14 oktober 2018 definitief gekend zijn, zullen ze ook op de website gepubliceerd worden. Wie actief op de hoogte wil blijven van de verkiezingsactualiteit, kan zich abonneren op de nieuwsbrief vlaanderenkiest.be of de Twitteraccount @ABB_Vlaanderen volgen van het Agentschap Binnenlands Bestuur.

bron: Belga