Verkiezingen18 - CD&V Antwerpen trapt campagne officieel af

Verkiezingen18 - CD&V Antwerpen trapt campagne officieel af

De kandidaten van CD&V Antwerpen zijn vandaag aan hun campagne begonnen. Z'n 250 kandidaten voor de stadslijst en negen districtslijsten kregen hun affiches en folders en kunnen vanaf nu volop voor de overwinning gaan. Lijsttrekker van de stadslijst Kris Peeters roept op om tijdens de kiesstrijd respect te tonen voor iedereen en hoopt dat de debatten kunnen gaan over inhoud en niet over persoonlijke aanvallen. De kiesstrijd in Antwerpen wordt soms bits gevoerd op sociale media, waarbij regelmatig op de man gespeeld wordt. Peeters hoopt dat dit anders kan. "Ik heb de laatste dagen veel gezien en gehoord en vind echt dat we elkaar niet persoonlijk moeten proberen te tackelen", zegt hij. "Praat liever over de uitdagingen waar de stad voor staat in plaats van te roddelen over politieke tegenstrevers. Er moet respect zijn voor iedereen."

Hij merkt wel dat de kiesstrijd in tijden van sociale media anders verloopt dan vroeger. "We hebben nu een volledig social mediateam, maar het gebeurt soms dat ik mensen die mailen of tweeten persoonlijk opbel. Het is gemakkelijk om commentaar te geven vanuit je luie zetel , maar je moet steeds rekening blijven houden met de persoon die je aanvalt."

Peeters pleit voor een AA-bestuur, in tegenstelling tot het 'gewapend bestuur' waar anderen voor pleiten. "Alert en attent bestuur, dat willen wij", zegt hij. "Veiligheid is het belangrijkste thema, de wijkagent moet weer een centrale figuur en aanspreekpunt worden in sommige wijken die nu wat aan hun lot overgelaten worden. Ook moeten er verbindende initiatieven komen zodat spanningen meteen aangepakt worden door communicatie en door mensen te betrekken."

Volgens Peeters biedt CD&V oplossingen voor bepaalde problemen, iets wat andere partijen soms vergeten doordat ze te druk bezig zijn met modder naar elkaar te gooien.

bron: Belga