Verkeershinder door vondst bom uit WO II in Beveren

Verkeershinder door vondst bom uit WO II in Beveren

In het Oost-Vlaamse Beveren is er verkeershinder na de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog in deelgemeente Verrebroek. Dat melden het Vlaams Verkeerscentrum en de gemeente Beveren. De ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse en er is een veiligheidszone ingesteld. De politie wou eerst de E34 in beide richtingen afsluiten, maar dat blijkt uiteindelijk niet nodig. De afrit van Vrasene in de richting van de kust blijft wel afgesloten. Ook de N451 en de Schoorhavenweg zijn afgesloten voor alle verkeer. DOVO zal om 16 uur starten met de ontmijning van de bom.

"De bom werd gevonden bij werken in het industrieterrein aan het logistiek park", zegt burgemeester Mark Van de Vijver van Beveren. "Er is een veiligheidsperimeter van 100 meter en het bedrijvencentrum Aven Ackers moet ontruimd worden. Om 16 uur begint de ontmijning. Het zou gaan om een bom van 300 kilo uit de Tweede Wereldoorlog. Er was eerst sprake van een ruimere perimeter, maar in overleg met DOVO bedraagt de perimeter nu 100 meter. De E34 moet niet afgesloten worden maar een spoorweg voor goederenvervoer in de haven zal even stilgelegd worden."

Het Verkeerscentrum vraagt om de omgeving te vermijden. "De afrit 10 richting kust blijft afgesloten en lokaal is er hinder. De politie ging de snelweg eerst volledig afsluiten, maar dat is nu bijgestuurd. De E34 blijft dus open."

bron: Belga